3 Redenen om nooit te stoppen met fitness

In de breedste zin van het woord, jezelf in beweging houden door middel van fitness zal het verschil maken tussen in een rolstoel zitten en kunnen lopen als je 80 bent! Sporten is uiteraard meer dan een kleine taille, een wasbordje en de perfecte bilspieren. Het gaat om de verbetering van je gezondheid, en daarmee jouw levenskwaliteit. Er zijn daarom talloze redenen op te nomen waar je nooit zou moeten stoppen met regelmatig intens sporten. In dit artikel hebben we de 5 belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1. Verleng jouw levensduur met cardio

Wist je dat onderzoekers hebben ontdekt dat een verhoogde cardiofitness in direct verband staat met een langer leven? Daar komt bovenop dat mensen met de hoogste aerobe fitheid het langst leefden, vooral mensen boven de 70. Zorg er dus voor dat je het regelmatig op het lopen zet!

2. Beter zenuwstelsel

Door middel van je lichaam te gebruiken voor cardio en krachttraining, zorg je ervoor dat je jouw zenuwstelsel beter laat functioneren. Het is daarom ook niet zo gek dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van de benen, vooral bij gewichtdragende oefeningen, signalen naar de hersenen stuurt die van vitaal belang zijn voor de aanmaak van gezonde neurale cellen. En die zijn weer essentieel voor het optimaal functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel!

3. Houd je metabolisme gezond

Hoe lichaamsbeweging het metabolisme beïnvloedt, vraag je? Lichaamsbeweging kan namelijk jouw stofwisseling stimuleren. Hierdoor ben je beter in staat om vetvrije spiermassa op te bouwen, aangezien je door te trainen jouw stofwisselingssnelheid in rusttoestand licht verhoogt. Dit is ook wel de hoeveelheid calorieën die jouw lichaam verbrandt in rusttoestand. Bovendien kan krachtige lichaamsbeweging jouw stofwisseling nog uren na de training verhogen!

Wil jij jezelf graag uitdagen en bovenal gezond blijven? Dan kan een trainingscoach je daarbij helpen! Door samen te werken met een coach, verhoog je niet alleen de motivatie maar zul je ongetwijfeld een experttraining ondergaan! Op zoek naar een trainer bij jou in de buurt? Kijk dan gauw op personal trainer Den Haag voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *