Hout op maat laten cnc frezen

hout op maat laten cnc frezen

Je hout op maat laten cnc frezen? Dat is perfect mogelijk. Maar wat betekent het eigenlijk? Cnc staat voor Computer Numerical Control. Concreet wil dit zeggen dat er gefreesd wordt aan de hand van computergestuurde apparatuur. Het wordt gebruikt voor het frezen van diverse materialen, waaronder hout en kunststof. Cnc frezen is dus een soort bewerkingsmethode waarbij de ruwe materialen er als mooie eindproducten uitkomen. De machine werkt snel en vlot. Er is dus niet veel mankracht nodig voor deze techniek.

hout op maat laten cnc frezen

Het verschil met een gewone freesmachine

Een professionele computergestuurde freesmachine is heel verschillend met de klassieke freesmachine op allerlei vlakken. Zo kan er aan de hand van een cnc machine veel nauwkeuriger gewerkt worden. Je kan het resultaat dus niet nabootsen met een gewone machine, zelfs niet als je een erg vaste hand hebt. Daarnaast werkt deze soort machine snel.

Maar natuurlijk zijn er ook wat nadelen. Zo kan je zelf geen cnc machine aankopen, omdat dit toestel erg duur is. Het is natuurlijk wel mogelijk, maar het is pas de moeite waard als je het ook vaak gaat gebruiken. Bovendien moet je weten hoe je ermee kan werken en dat verreist veel oefening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *